Legal notice

Köpvillkor

Köp
Vid beställning träffas avtal om köp först när Tre Spättor Trading AB bekräftat beställningen genom en orderbekräftelse. En orderbekräftelse genereras automatiskt. Genom att beställa från hemsidan accepterar du att Villkoren gäller mellan dig och Tre Spättor Trading AB.

Om leveranstid ändras i beställningen kommer kunden att meddelas om detta snarast möjligt. Tre Spättor Trading AB har ägande och återtaganderätt till samtliga produkter tills dess att fullständig betalning har erlagts från kund. 

Du måste vara över 18 år för att beställa varor från Tre Spättor Trading AB.

Vi reserverar oss för eventuella slutförsäljningar, lagerdifferenser, tekniska problem, ändringar av specifikationer och priser samt eventuella typografiska fel på vår hemsida. Om du inte är nöjd med vår korrigering får du självklart avbeställa din order utan kostnad

Priser
Alla priser anges i SEK inklusive moms fn, 25%.

Minimiorder
Vi har inga minimiorder.

Betalningsalternativ
- Postförskott

Kostnad: 100 kr
Du handlar mot traditionellt postförskott och betalar när du hämtar varorna.

- Kortbetalning Visa, Mastercard, Maestro
Kostnad: 0 kr

-Kortbetalning, Bankkonto/Klarna

Kostnad: 0 kr

- Faktura / Klarna
Kostnad: 20 kr.
Fakturorna sköts av Klarna. Vid beställningen uppger Du namn, adress, telefonnummer, e-postadress och vilken/vilka produkter beställningen avser. Dessutom behöver Du ange Ditt personnummer för kreditkontroll.  Du erhåller en faktura som skall betalas inom 14 dagar. Vi styr ej över förfallodatum så titta noga på fakturans förfallodatum så Du ej riskerar att Klarna sänder en påminnelse.

 

Leveranstid
Normal leveranstid på det som är i lager är cirka 2-4 dagar. På vissa specialprodukter står det att de kan beställas. Beställer Du dessa varor tillsammans med lagervaror så skickas lagervarorna och beställningsvaror tillsammans

Leveranssätt
Vi skickar beställningar inom Sverige som DHL Servicepoint/Postnord Varubrev.

För leveranser till utlandet ber vi er kontakta oss direkt via info@hkknives.se

Frakt
Fraktkostnaden för en beställning debiteras efter den faktiska vikten, detta sker automatiskt i webbutiken och kostnaden för frakten redovisas i kassan. Prissättning sker efter DHL/Postnords portotabeller för paket och brev.  

Transport
Tre Spättor Trading AB är betalningsansvarig om varan skadas eller kommer bort under transporten till kunden. Kunden är betalningsansvarig om varan skadas eller kommer bort under transport till Tre Spättor Trading AB

 

Ångerrätt
Enligt distansavtalslagen har man som konsument rätt att ångra sitt köp utan speciell anledning inom 14 dagar från det att man tagit emot varorna. Det vilket innebär att du har 14 dagar efter att du mottagit din artikel för att begära retur.

Om du ångrar ditt köp och skickar tillbaka hela din beställning så återbetalar vi det belopp du har betalat inklusive avgift för betalsätt, dock ej fraktkostnader, inom 14 dagar. 

För att vara berättigad till retur måste din artikel vara i samma skick som att du mottagit den, oanvänd, med taggar, omslagspapper, snören och i originalförpackningen. Du behöver också kvittot eller beviset på köpet.

För att starta en retur kan du kontakta oss på info@hkknives.se. Om din retur accepteras skickar vi dig en returetikett för utskrift samt instruktioner om hur och var du ska skicka ditt paket. Objekt som skickas tillbaka till oss utan att först begära en retur accepteras inte. Observera att vi inte står för returfrakten.

Ånger eller returrätt gäller ej på varor som specialbeställts eller specialtillverkats och som normalt ej lagerförs.

Du kan alltid kontakta oss för eventuella returfrågor på info@hkknives.se.

Skador och problem
Kontrollera din beställning vid mottagning och kontakta oss omedelbart om artikeln är defekt, skadad eller om du får fel artikel, så att vi kan rätta till felet

 

Skador på paket och ej uthämtade paket
Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till postkontoret eller annan transportör och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till postens eller transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med posten eller transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss.
Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan det går i retur till oss (paket ca 1 mån., brev 14 dgr), så fakturerar vi dig 350 kr för vårt arbete med hantering av varorna.
 

Undantag / artiklar som ej kan returneras
Vissa typer av föremål kan inte returneras; anpassade produkter (som specialbeställningar eller personliga föremål). Vänligen kontakta oss om du har frågor eller funderingar kring ditt specifika objekt. Tyvärr kan vi inte acceptera retur av realisationsvaror eller presentkort.

 

Byte
Det snabbaste sättet att se till att du får vad du vill är att returnera varan du har, och när returen har godkänts gör du ett separat köp med den nya artikeln.

 

Återbetalningar
Vi kommer att meddela dig när vi har fått och inspekterat din retur och meddelar dig om återbetalningen godkändes eller inte. Om det godkänns återbetalas du automatiskt med din ursprungliga betalningsmetod. Kom ihåg att det kan ta lite tid för din bank eller ditt kreditkortsföretag att behandla och göra återbetalningen.

 

Dataskyddsförordningen
Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i dataskyddsförordningen (GDPR). Uppgifterna som du anger när du lägger en beställning lagras för att kunna hantera din order och för att i framtiden kunna hantera eventuella reklamationer och ge dig en så bra kundservice som möjligt.

 

FORCE MAJEURE
Tre Spättor Trading AB är befriat från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet skall anses bl.a. myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage, olyckshändelse av större omfattning eller annan typ av naturkatastrof. I force majeure ingår myndighetsbeslut som påverkar marknad och produkter negativt, t.ex. restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud etc., onormal nedgång i marknaden samt om bolaget utsätts för kriminell aktivitet som påverkar verksamheten.

Ansvar
Tre Spättor Trading AB tar inte ansvar för några skador som uppstår vid användandet av våra produkter. A66ll matlagning innebär risker för skador och skall endast utföras av personer vid sina sinnens fulla bruk. 

 

Tre Spättor Trading AB
Karl Gustavsgatan 22A
411 22 Göteborg

info@hkknives.se

Org no: 559346-6104